Плевен: Засаждат алея със 100 рози “Цветелина Романтика“ в централната градска част

Общество
29.11.2014 | 18:05 ч.

На 2 декември от 11.00 часа в град Плевен - градинката между храм „Свети Николай“ и Дом на книгата, ще бъдат засадени 100 рози „Цветелина Романтика“ -  Розата на Цвети.  Това обявиха от групата „Справедливост за Влади, Ники, Цвети и Иван“. Мястото ще носи името „Алеята на Цвети“ в памет на загиналите на 5 май тази година в тежката автомобилна катастрофа край град  Луковит - Владислав Горанов, Николай Менков и Цветелина Таслакова. 

Събитието ще бъде почетено от депутати от Плевен, общински съветници и от Председателя на Народното събрание Цецка Цачева. 

Както „Брягнюз“ съобщи, името на розата „Цветелина Романтика“ е подарък от световния производител на рози „Мейланд Франция“. В средата на юни 2015 г. се очаква лично Матиас Мейланд и негов екип да посетят България, за да извършат официално кръщаване на розата. Средства от продажбата й ще бъдат вложени за подпомагане на пострадали в ПТП и за превенция. 

„За нас родителите и близките на загиналите деца това е утеха. Ще посадим рози, ще плачем пред гробовете на убитите ни синове и дъщери и ще помагаме на останалите деца - ще се борим, за да спасим техния живот. Това е нашия прочит на справедливостта. Нека в повече населени места в България да има Алея на Цвети в знак на съпричастност, в знак на желание за справедливост, за да се помогне на останалите децата и те да имат шанс за оцеляване по пътищата - шанс, който нашите деца нямаха! Това е нашата кауза- с общи усилия да се спасят повече деца...Помощ чрез красота! Справедливост чрез красота!“, написаха семействата на Влади, Цвети и Ники.