Плевен: Започва Международната писателска среща „Побратимени светове“

Общество
26.05.2015 | 09:13 ч.

От днес до 29 май за поредна година Плевен е домакин на Международната писателска среща „Побратимени светове“. Десето издание на форума се организира по традиция от Дружеството на писателите в Плевен, с подкрепата на Община Плевен.

Програмата за днес предвижда тържествено откриване на срещата с концерт и литературно четене в 17 часа в ХГ „Илия Бешков“.

 

На 27 май, сряда, участниците в срещата ще посетят Панорама „Плевенска епопея, 1877-1878 г.“, а от 16.30 часа в ХГ „Дарение Светлин Русев“ ще участват в представянето на съвместната книга на Вангелис Зафиратис /Албания/ и Албена Декова /България/.

На 28 май, четвъртък, програмата включва дискусия „Фолклор и литература“. Срещата е в Регионалния исторически музей от 11.00 часа. От 16.30 часа в ХГ „Дарение Светлин Русев“ ще бъде представен сборник с преводна руска поезия, а от 18.00 ч. в Къщата на писателите - фотографската изложба на тема „Побратимени светове“.

Последният ден от международната среща е 29 май, петък. Тогава в читалище „Съгласие 1876" от 14.00 часа ще бъде представена книгата на Лета Куцохера /Гърция/ в превод на български език. От 16.30 часа в ХГ „Дарение Светлин Русев“ е и официалното закриване на Международната среща с литературно четене на плевенски автори и гости от чужбина.

 
Печатни издания

 

 

Най-четени

 

 

 

 

Виц на деня

  Лекарят пита родилка:

- Кой е бащата?
  Тя:
- Не знам, беше с маска...
АРХИВ | изберете две дати