Плевен: Вокална група „Арлекино” влезе в студио за първи записи

Общество
14.05.2015 | 11:25 ч.

В понеделник, в студиото на Максим Горанов в Плевен започнаха първите професионални записи на 13 песни от репертоара на новосформираната вокална група „Арлекино” при читалище „Съгласие 1869”. Сред тях е песента „Дайте ни време” по текст на Силвия Захариева,музика - председателят на читалище „Съгласие” Ивайло Атанасов и аранжимент - Максим Горанов. Новината съобщиха от читалищното ръководство. Останалите песни са на Стефан Диомов и Борис Карадимчев. Това са песни, които са изпълнявани и от други български детски състави, но ние ги представяме в наше плевенско изпълнение, подчерта Анелия Дечева, която е ръководител на състава.

Група „Арлекино” при читалище „Съгласие 1869” бе създадена в началото на февруари тази година по идея на Максим Горанов. Децата репетират под ръководството на Виолета Боянова. „В Плевен няма детска група, която да изпълнява рок и поп музика и български песни в съвременни аранжименти. На прослушването за пореден път се уверихме, че в Плевен има изключително много талантливи пеещи деца”, подчерта Дечева. От най-добрите 30 са формирани две групи - от 1-5 клас и от 5 до 12 клас. Има и изпълнители, които се занимават с индивидуално пеене. Под ръководството на Виолета Боянова за тези няколко месеца вече е направен репертоар от около 12-13 песни.

Те са включени в проекта на читалище „Съгласие” „Децата на Плевен”. Това е четвъртият проект за сезона, който читалището печели с максимален брой точки по раздел 3 от Културния календар на Община Плевен. Концертът, в който ще се включат и другите формации при „Съгласие” - Балетна школа, фолклорен ансамбъл „Мизия” и група „Арлекино”, ще бъде на 8 юни. Идеята е наесен да се направи детски мюзикъл заедно със съставите на читалището, да се запишат още авторски песни и децата на Плевен да бъдат чути и в други български градове. 

И видео: https://www.youtube.com/watch?v=tJumtkCPfzA&feature=youtu.be

 
Печатни издания

 

 

Най-четени

 

 

 

 

Виц на деня

- Къде си, цял ден те търся, не мога да те намеря?!!

- Ееее, шефе, добър работник трудно се намира!!!

 

АРХИВ | изберете две дати