Плевен: В Пелишат празнуваха Благовещение

Общество
25.03.2019 | 15:49 ч.

За шеста поредна година кметът на село Пелишат Петър Йочев /ГЕРБ/ организира за самотните хора от селото празненство по повод Благовещение, на което се почитат традициите за празника. На тържеството присъстваха народният представител от ГЕРБ Владислав Николов, Петя Василева, зам.-председател на Общински съвет – Плевен, и общински ръководител на ПП ГЕРБ – Плевен, и общинският съветник Христослав Михайлов, който е и член на общинското ръководство.

„Днес празнуваме надеждата за добро, за спасението и благоденствието. Затова нека си пожелаем да бъдем здрави, добронамерени и откровени един с друг и да си помагаме. Всеки от вас е преживял тежка житейска загуба, но в дни като днешния нека усети подкрепата на другите. В лицето на кмета Петър Йочев, общинските съветници и в мое лице тя е гарантирана", каза Владислав Николов.

Петя Василева от своя страна сподели, че превърналото се в традиция тържество точно на този светъл празник е изключително мило. Тя пожела на възрастните хора здраве, да се събират по-често заедно, да си помагат и да се уважават. „Вашето трудолюбие и всеотдайност са пример за нас и децата ни! Ние се учим от вас, затова трябва такива срещи да не са само веднъж в годината, а постоянни”, каза още г-жа Василева.

На този светъл християнски празник кметът на селото Петър Йочев събира заедно всички близо 120 самотно живеещи възрастни хора в Пелишат, за да се повеселят и да спазят традициите. Всички заедно си пожелаха селото да бъде по-красиво, а хората по-спокойни и щастливи като общност.