Плевен: Устата връчи наградите на музикален конкурс по стихове на Ботев

Общество
27.05.2015 | 18:01 ч.

На церемония днес във Военния клуб на Плевен бяха връчени наградите от конкурса на Сдружение „Артилерия - ген. Владимир Вазов“ - Плевен за написване на музикален фон по стихотворение на Христо Ботев.

Изненада за участниците бе появяването на певеца Иван Динев - Устата сред гостите. Оказа се, че той е председател на столичен клуб, асоцииран член на сдружение „Артилерия“. Представянето на участниците започна в 15 часа, след което бяха връчени и наградите. При представянето на готовата творба на нейния фон бяха рецитирани стихотворения на Христо Ботев. Най-добрите автори получиха отличията си лично от Устата.

 

Класирането:

На първо място бе класиран шестокласникът Пламен Пенчев от Долна Митрополия, който спечели и наградата на публиката. Второто място зае Иво Спасов от 11 клас на ПГРТО, трета е Гергана Илчковска от 10 клас на ПГЕХТ-Плевен.

Както „Посоки“ писа, поредната патриотична инициатива на Сдружение „Артилерия - ген. Владимир Вазов“ - Плевен бе насочена към учениците от 1 до 11 клас на учебните заведения от Плевен и региона. Участниците в настоящия конкурс имаха за задача да напишат музикален фон на стихотворение на Христо Ботев. Критериите за оценка бяха удачност на избраната музика, съответствие на музиката с поетичното съдържание и доброто рецитиране на стихотворението или изразителното му четене са бонус в оценката. Най-добре представилите се получиха грамоти и парични награди. За първо място наградата е 110 лв., за второ - 70 лв., и за трето място - 50 лв. Оценяването бе поверено на компетентно жури.