Плевен: Успешни изяви на самодейците от НЧ „Пробуда - 1990“

Общество
30.07.2019 | 18:22 ч.

Женската вокална група към народно читалище „Пробуда - 1990“ в Плевен завърши успешно своя осми творчески сезон.

От есента на 2015 год. художествен ръководител на състава е певицата Надка Томова, а корепетитор е Емилия Кръстева. От октомври миналата година трупата има осем участия в различни концерти и изяви в Плевен и страната, в два национални фестивала и един на международно ниво – на 11 европейски шампионат по фолклор в Поморие и Свети Влас през юни и юли тази година.

На 19 национален фестивал на патриотичната песен „Сребърни чучулиги“ в София и на 15-ия Петропавловски събор „Хоро се вие край манастира“ в град Лясковец сме носители на грамоти и плакети за отлично представяне. Носители сме и на диплом, плакет, златен медал и препоръка за участие в Световния шампионат по фолклор през 2020 г. в град Поморие.

През сезона нашият състав пя пред плевенската публика в зала „Катя Попова“ на прегледа на вокалното изкуство през април, както и при откриването и закриването на сезона на Дружеството на писателите в художествена галерия „Колекция Дарение на Светлин Русев“.

Участва и в представянето на писателя и публициста Тодор Коруев и поетичната книжка на Веселина Иванова.

Представихме се и на литературното четене по повод 141 години Плевенска епопея, на литературното четене на писателите, посветено на виното и любовта, на юбилейното тържество по повод 100-годишнината на Дилка Такова, на което тя получи и лични поздравления от кмета г-н Георг Спартански и председателя на Общинския съвет Мартин Митев.

Даниела ЗАРКОВА

 
Печатни издания

 

 

 

Най-четени

 

 

 

 

Виц на деня

2050 гидина.

Карантината си отива...

- Скъпи, най-после ще използваме резервацията за море от 2020 година.

Тя ни е наследство от баба и дядо!

АРХИВ | изберете две дати