Плевен: Ученичка от Математическата победител в националния конкурс на „Световно образование“

Общество
12.07.2019 | 15:31 ч.

Осмокласничката от Математическа гимназия „Гео Милев“ - гр. Плевен, Дарина Цветанова пребори конкуренцията с най-оригинално есе на тема „Лятото на мечтите ми - перфектният план“. Дарина е победителка в  националния конкурс за езикова ваканция в чужбина на фирма „Интеграл“, организатор на международното изложение „Световно образование“ в Централна и Източна Европа. Целта на конкурса за езикова ваканция е да провокира учениците на възраст между 15 и 18 години към креативност по общозначими и личностни теми, като приложат уменията си, за да се изразят по най-добрия начин на западен език.

Плевенчанката пребори конкуренцията на кандидати от цялата страна с оригинално есе, написано на английски език и ще пътува това лято на езикова ваканция във Великобритания. Тя ще посети кампуса на едно от най-престижните британски училища - Abbey College Cambridge - дългогодишен партньор на проекта в България. Центърът е сред най-добрите в областта на академичните летни ваканции, които дават добра основа и умения в подготовката за кандидатстване в престижен западен университет.

Освен интерес към математиката, Дарина се увлича и от английски език, физика и астрономия. Сред многобройните й хобита са спортни танци, балет, ориентиране и тичане. Обича да пътува със семейството си, да се разхожда сред природата, да участва в  състезания по ориентиране. Член е на Младежкия Ренесансов Клуб в СОУ „Цветан Спасов“, чиято дейност се свързва с благотворителност. Печелила е редица национални и регионални състезания по математика и история. Мечтае да учи квантова физика в Обединеното кралство, но също така се замисля и за професии, които ще и позволят да работи и в България. „Искам да уча и работя нещо, свързано с точни науки като математика, физика, химия, но и което ще мога да работя и в България“, споделя Дарина. Мечтае отговорна и интересна работа и тепърва й предстои да направи своя конкретен избор: „Моите мечти са да се реализирам с добро образование и професия, разбира се и със страхотно и щастливо семейство, да пътувам и да опознавам света с най-близките си хора.“

Националният конкурс за езикова ваканция се провежда за трета поредна година в рамките на изложение „Световно образование“ и е част от политиката на организатора да дава възможност на амбициозни български деца с добра езикова култура и лична изява на чужд език да усетят атмосферата на най-добрите европейски училища по време на лятната ваканция.

 
Печатни издания
Най-четени

 

 

 

 

Виц на деня

След като излетял пътнически самолет, командирът обявил по микрофона маршрута и времетраенето на полета, но забравил след това да изключи микрофона. Всички разговори в кабината се чували в салона. Вторият пилот попитал: "Командир, сега какво ще правим?". Командирът отговорил: "Ще пием по едно кафе, а после ще изчукаме Старшата стюардеса!" Стюардеста, която поднасяла закуски на пътниците в салона, чула какво си говорят в кабината и се затичала да предупреди пилотите, че всичко се чува в салона. Но се спънала и паднала на пътеката. Възрастна жена и помогнала да стане, и й казала: "Не бързай баби! Те казаха, че първо кафе ще пият!"

АРХИВ | изберете две дати