Плевен: Участниците в Третата въздушна обиколка на България със спирка на летище Бохот /Снимки/

Общество
08.08.2015 | 10:15 ч.

Рано тази сутринта участниците в Третата въздушна обиколка на България отлетяха по маршрутите на събитието. .. Събитието е посветено на вековния юбилей от построяването на първия български самолет и се организира с подкрепата на Фондация БВВС, Министерството на отбраната, ВВС, НВИМ, Музеят на авиацията в Пловдив под патронажа на Президента Росен Плевнелиев .

 

Самолетите пристигнаха в  Авиационен комплекс за лека, спортна и туристическа авиация „Скай парк“летище Бохот LM в петък вечерта и бяха посрещнати от домакинитеАнтон Георгиев и Валери  Илиев. След като кацнаха те бяха стабилизирани за изкарване на нощта и заредени с горивоЛюбителите на летенето не криеха радостта си от поредната си среща, не спестиха добри думи и за самото летище, както и за организацията на събитието. Част от участниците бяха прелетели целия маршрут от програмата на първия ден – от летище Пловдив през Приморско до Бохот. Други са преминали през летище Балчик преди да долетят в плевенското село заедно с включилите  се още техни колеги. По-големите машини са кацнали на друго летище заради късата полоса в Бохот. Участниците в обиколката се снимаха за спомен и се отправиха към Плевен, където бе организирана официална вечеря и бяха настанени в хотели за пренощуване.

 

Днес маршрутите са отново два – през София или директно към Пловдив, където официално ще бъде открито изложението „Построено от българи“. Входът е свободен, а гостите ще могат да се запознат с богата ни авиационна история.

 
Печатни издания

 

 

Най-четени

 

 

 

 

Виц на деня

- Къде си, цял ден те търся, не мога да те намеря?!!

- Ееее, шефе, добър работник трудно се намира!!!

 

АРХИВ | изберете две дати