Плевен: Съдът остави в ареста рецидивист, обвинен за уличен грабеж

Крими
10.01.2019 | 13:30 ч.

След уважено искане на Окръжна прокуратура – Плевен, съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на рецидивист, извършил грабеж на дамска чанта, съобщиха от държавното обвинение.

В. М. е привлечен в качеството на обвиняем за това, че на 2 януари в Плевен, при условията на опасен рецидив, със сила отмъкнал от жена дамска чанта, в която имало две лични карти, три лева, ръчен часовник AVON и малък тестер на парфюм AVON.

Съдът прие доводите на прокуратурата, че от събраните по делото доказателства може да се направи обоснован извод за авторството на деянието. На обвиняемия е повдигнато обвинение за тежко престъпление, за което се предвижда наказание лишаване от свобода от 5 до 15 години, извършено при условията на опасен рецидив /същият е осъждан многократно/. Налице е реална опасност лицето да се укрие или да извърши ново престъпление. Поради което съдът уважи искането на Окръжна прокуратура – Плевен, като взе по отношение на В. М. мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Определението на ОС - Плевен, подлежи на обжалване пред Апелативен съд - Велико Търново.

 

 
Печатни издания
Най-четени

 

 

 

 

Виц на деня

Семеен скандал:
- Не мога да повярвам, че си ходил на проститутка! - крещи жената.
- Няма как да обвиняваш мен за това. Ти не искаш да правиш секс с мен.
- За това си виновен ти! Никога не си ми казвал, че си готов да си плащаш!

АРХИВ | изберете две дати