Плевен: Стрийт арт фестивал подготвят младежи

Общество
20.05.2015 | 15:51 ч.

Атрактивен стрийт арт фестивал подготвят за 13 юни младежи в Плевен

Любопитни подробности около предстоящото събитие издаде пред медиите Иван Мандински - председател на Младежки форумПлевен, които са организаторите на феста, съвместно със Сдружение „Младежки европейски инициативи“ - Плевен. Идеята е улицата да бъде представена по един различен начин.

 

Фестивалът ще се вихри в централната градска част на Плевен, в Градската градина, от сутринта до вечерта. В него ще участват рапъри, брейкъри, рокгрупи, ще се включат попинг и латинотанцьори. Концерт ще върви и на Оркестрината вГрадската градина. Част от артпроявата ще бъде и графити фест, като майстори на този тип изкуство ще изрисуват една от стените на Артцентър - Плевен. За доброто настроение на участници и публика ще се грижат и младежи, преоблечени като анимационни герои, с които всеки ще има възможност да се снима. Ще има и демонстрации от байкъри и скейтъри.

 

От „Младежки форум” - Плевен в следващите дни ще се включат и с благотворителни прояви в помощ на Антонио. Както „Посоки“ писа, момчето страда от церебрална парализа и му предстои присаждане на стволови клетки в Москва. Общо за лечението на Антонио са нужни 105 000 евро. На 24 май от 10.00 часа младите хора ще се включат в благотворителната кампания за Антонио във Враца, където ще се проведе дрифт шоу и ще се събират средства в поставени урни. Със същата цел ще бъде и концертът на 25 май от 19.30 часа в плевенската зала „Катя Попова”. Двете благотворителни инициативи се осъществяват със съдействието на Община Плевен и Община Враца.