Плевен: Спортни отбори на Математическата спечелиха призови места в края на учебната година

Спорт
04.07.2019 | 15:11 ч.

Поредни отличия и призови класирания донесоха в края на тази учебна година спортните отбори на плевенската Математическа гимназия „Гео Милев“.

На финалите на Ученическите игри по лека атлетика в Сливен тимът на девойките /8-10 клас/ спечели сребърните медали. Те бяха в състав: Радостина Ангелова – 9 б клас

Ивелина Кунова – 9 д клас

Полина Атанасова – 9 е клас

Ирен Пелева – 8 д клас

Теодора Спасова – 9 д клас

Емили Найденова – 9 в клас

Никол Николова – 11 б клас

Петя Петрова – 9 б клас

"Класирахме се на второ място - само отборът на Варна беше пред нас. Конкуренцията ни с варненци беше до последно, но те успяха да ни изпреварят в крайното класиране. Успехът ни все пак не е малък – втори в България не се става лесно и не всеки ден. Някои от тези деца тренират много упорито. Освен добри спортисти момичетата от отбора са и много амбициозни. Догодина те ще бъдат в 10 клас и се надявам да станат първи и да участваме на Световните ученически игри. Това е нашата цел“, поясни пред „Посоки“ учителят по физкултура Мариян Георгиев.

В отбора на плевенските математици има и една шампионка на Игрите в Сливен – Теодора Спасова. Тя е спечелила златен медал на висок скок с резултат от 150 сантиметра. В същата дисциплина друга плевенчанка – Полина Атанасова, взе бронз. Тя също е преминала над 150-те сантиметра, но направила фал на по-ниска височина и останала трета. Освен златния медал Теодора получава и 1600 лв. годишна спортна стипендия.

Сребърни медали са извоювали на ученическите игри момичетата от щафетата 4х100 метра – единствено отборът на София ги изпреварил със съвсем малко.

Ивелина Кунова пък спечелила два бронзови медала - на 100 и на 200 метра гладко бягане.

„Съжалявам много за едно от момичетата, което беше с много голям потенциал - Емили Найденова. Тя тръгна с възпалено ухо и когато трябваше да бяга 100-те метра, беше с 38,5 градуса температура. Поздравявам я за това, че въпреки болките и температурата тя се представи добре. Смятам, че ако беше здрава, щеше да се бори за златото“, допълни Мариян Георгиев.

Отборът по лека атлетика на момчетата /8-10 клас/ от плевенската Математическа гимназия се е класирал на седмо място на Игрите в Сливен.

Той е бил в състав:

Емил Недялков – 9 б клас

Александър Георгиев – 9 д клас

Калоян Иванов – 8 б клас

Огнян Игнатов – 9 г клас

Георги Бързашки – 9 д клас

Петър Петров – 10 в клас

Марио Чолаков – 10 а клас

Андрей Коцев – 9 в клас

На финали на Ученическите игри в Русе юношеският отбор /8-10 клас/ по тенис на маса на плевенската Математическа гимназия се е класирал четвърти.

„Този резултат е почти максимален за нас. В нашия отбор има едно момче, което тренира този спорт сериозно – Алекс Боев от 8 клас. Докато в другите отбори бяха по двама-трима трениращи активно тенис на маса. Алекс тренира в клуб „Тетрон“. Класирахме се за финалната четворка, което в началото изглеждаше немислимо, защото в нашата група бяха и миналогодишният шампион от Варна, и отборът, който стана шампион тази година – представителите на Пловдив. С много мъжка борба успяхме да се наредим сред четирите най-добри. На полуфинал отпаднахме от Роман с 4:3. Със същия резултат загубихме срещата за бронзовите медали от отбора на София“, разказа преподавателят от МГ „Гео Милев“ Всеволод Капустянов.

Отборът по тенис на маса е бил в състав:

Алекс Боев – 8 в клас

Никола Андреев – 10 д клас

Пресиан Михайлов – 9 а клас

Стефан Ганев 9 г клас

Отборът на гимназията по шахмат /8-10/ клас/ се е класирал пети на Игрите в Бургас. Той е бил в състав:

Владимир Върбанов

Стилян Нановски

Никола Ненков

Аделина Тодорова

Техен ръководител е учителят по физкултура в Математическата гимназия Милен Гургуров.

 
Печатни издания

 

 

Най-четени

 

 

 

 

Виц на деня

- Може да е умна,

пък да не го показва?

- А може да е тъпа

и да не го крие!

АРХИВ | изберете две дати