Плевен: Шофьор без книжка обърна кола на таван, пострада тийнейджър

Общество
15.05.2019 | 17:22 ч.

Шофьор без книжка обърна лека кола на таван. Пострадал е возещ се в автомобила 16-годишен тийнейджър, съобщи Областната дирекция на МВР в Плевен.

На 14 май около 19:50 часа е получен сигнал за катастрофа на главен път Бяла - Ботевград на около 250 метра след село Радомирци в посока град Луковит. Местопроизшествието е посетено от служители на сектор "Пътна полиция" при ОДМВР – Плевен и РСПБЗН – Червен бряг. Те на място установяват изоставен лек автомобил "Опел Астра", извън пътното платно и обърнат върху тавана си.

Получена е информация, че в МБАЛ - Луковит, са дошли двама 16-годишни от град Луковит. Младежите са заявили, че са били пътници в катастрофиралия автомобил. Прегледани са и е установено, че единият е с извадена раменна става, а другият е прегледан и освободен. Проверка е изяснила, че шофьорът е 28-годишен от град Луковит и той е неправоспособен. Водачът се е укрил. При извършена справка в информационните масиви на МВР е установено, че табелите, монтирани на автомобила, са издадени за "Опел Кадет", а "Опел Астра"-та няма регистрация в България. Уведомен е дежурен прокурор при РП - Червен бряг. Образувано е досъдебно производство.