Плевен: Школи отварят врати за деца за безплатни летни посещения - вижте графика

Общество
23.06.2015 | 13:56 ч.

Куп културни институти и школи в Плевен, заедно с едни от най-обичаните артисти, преподаватели, треньори и музейни работници в града, стават част от мащабната инициатива „Ваканция в Плевен - Лято 2015” на Общината. Програмата, организирана с цел повече възможност за летни занимания за децата в Плевен, стартира от началото на юли и ще продължи и през август. Всички занимания са напълно безплатни, няма и ограничения за възрастта на посетителите, обяви пред медиите кметът на Плевен проф. д-р Димитър Стойков. Той и Йонита Иванова - началник отдел „Образование и култура“, съобщиха и подробности за школите и заниманията в тях.

 

Артработилница на открито

отваря врати през целия месец юли. Работилницата ще бъде пред Арт център - Плевен в Градската градина. Посещенията са от понеделник до петък в часовете от 10 до 12 часа. В нея ще се работи с различни материали. Финалът ще бъде поставен с изложба на 30 юли и раздаване на дипломи на участниците в заниманията.

 

Уроци по рисуване

ще вървят през август отново в Арт център - Плевен. Заниманията започват от 5 август и ще продължат до 27 август, от понеделник до петък, сутрин от 10 до 12 часа. По време на часовете децата ще усвояват различни техники на рисуване, живопис и графика.

 

Кръжок по фотография

ще занимава любителите на фотографията от 7 до 10 юли. Инициативата е на Регионалния исторически музей и ще се води от музейни специалисти. Заниманията ще бъдат от вторник до петък от 9,30 ч. до 11,30 ч. Ще се водят в двора на Музея и на исторически обекти в града.

От 4 до 7 август отново в часовете от 9,30 до 11,30 часа Музеят ще организира и занимания за редене на пъзели за деца от 6 до 10 години. Пъзелите ще бъдат тематични - с картини, свързани с археология, история, етнография и природа.

 

Детско-юношеската театрална школа при ДКТ „Иван Радоев“

организира две трупи по актьорско майсторство по график. Заниманията ще бъдат всяка делнична сутрин в ДКТ „Иван Радоев“. За финал на курса са предвидени две представления, които ще бъдат представени на Оркестрината в Градската градина. Там младите кандидат-актьори ще имат възможност да покажат и наученото в часовете по актьорско майсторство.

 

Занимания по спортни и латинотанци

ще се провеждат по инициатива на Клуб по спортни танци „Дъга“. Клубът организира курс за начинаещи по спортни танци и латино, като заниманията ще се провеждат на централния площад „Възраждане“. Първата група започва занимания от 10 юли и ще продължи до 22 юли, втората - от 7 до 19 август. Предвидени са и концерти на открито след всеки курс.

 

Градски скаутски лагер

ще очаква децата през август в Градската градина. Лагерът ще бъде от 3 до 10 август в Градската градина и ще се провежда от плевенската скаутска организация. Предвиждат се и две заключителни мероприятия - флашмоб „Бъди активен“ на 12 август и щафетни игри с познавателно ориентиране на 19 август. И двете мероприятия са от 10 ч. в Градската градина.

 

Уроци по тенис на открито

ще се провеждат на тенискортовете в парк „Кайлъка“ по инициатива на Тенисклуб „Плевен 90“. Часовете за тренировки са в понеделник и вторник от 9 и от 11 часа.

 

Музикални вечери с талантливи деца

ще се организират всяка сряда вечер на Оркестрината в Градската градина. Концертите ще бъдат през целия юли и август и ще започват от 19 часа.

 

Неделни хора

ще се вият цяло лято всяка неделя на централния площад в Плевен. Пъстрите вечери ще бъдат с начален час 19 часа и в тях ще се включват както самодейци от клубовете за народни танци в града, така и професионалисти от Северняшкия ансамбъл за народни песни и танци.

 

Освен че е облекчение за родителите, които няма къде да оставят децата си през лятото, проектът привлича и децата, които създават много нови приятелства, а разнообразните занимания запълват свободното им време, коментираха от Община Плевен. От името на местната управа Йонита Иванова увери, че пълният график за школите и заниманията в тях по часове ще бъде качен в раздел „Културен календар“ на сайта на Община Плевен, афиши с информацията ще бъдат разлепени и в целия град. Всички преподаватели и педагози, които участват в организирането на заниманията в рамките на инициативата „Ваканция в Плевен - Лято 2015”, го правят на пълно доброволен принцип, без да получават за това заплащане или хонорари, информираха още от местната управа.

 
Печатни издания

 

 

Най-четени

 

 

 

 

Виц на деня

- Къде си, цял ден те търся, не мога да те намеря?!!

- Ееее, шефе, добър работник трудно се намира!!!

 

АРХИВ | изберете две дати