Плевен с 61-во издание на Парад на модата

Общество
15.12.2015 | 14:14 ч.

„Това ще бъде спектакъл на един дъх, симбиоза от дрехи, светлина, музика и пластика!“

Така създателят на модния форум - актьорът Георги Ангелов, представи днес пред медиите традиционният за Плевен „Парад на модата - Плевен 2015-2016“. 61-ото издание на модния спектакъл предстои на 20 декември /неделя/ от 19.00 ч. в салона на плевенския Драматичен театър „Иван Радоев“. Традиционни организатори на спектакъла са Община Плевен, Сдружение “Плевенски обществен фонд Читалища”, Читалище "ЛИК" и актьорът Георги Ангелов, който е автор, режисьор и постановчик на цялата модна фиеста. В неделя публиката отново ще има възможност да види редица водещи дизайнери. Участват дизайнери, завършили мода в Милано и София, модни къщи от София, Варна и Благоевград. Ще се представят и студенти от Националната художествена академия и Нов български университет - специалност "Мода". За пет от участниците това ще бъде и дебют на плевенската модна сцена. Мия Момчилова и Росица Куманова са две от младите имена, които ще представят своя обща колекция в черно и бяло. И двете са възпитанички на Националната художествена академия. Дебют ще направи и Милена Нгуен от Благоевград, която е учила мода и в Милано. Милена Нгуен ще покаже дамска и мъжка стрийт мода. Христина Димитрова от Нов български университет е другото име, което също участва за първи път в Парад на модата. Тя ще покаже феерична колекция, издаде в аванс Георги Ангелов. Петата дебютантка е Анна Димчева, която ще видим със зимна модна колекция.

Сред утвърдените родни дизайнери, които и този път ще покажат свои колекции в Плевен, са дизайнерски център „Ариес Уникат” с дизайнер Светла Димитрова, Димитър Кръстев с колекция от официални дамски тоалети, Александра Мешкова също с официална дамска колекция, Мария Божилова ще покаже пролетните си идеи в колекция в изчистени линии. Дамска мода ще представи и Галя Златева от Варна, която е познато име от предходните издания на модния спектакъл в Плевен.

 

Освен последните тенденции в дамската и мъжка мода, публиката на „Парад на модата - Плевен 2015-2016“ ще има възможност да види и интересни дизайнерски бижута. Те ще бъдат представени от дизайнери от Плевен и София. Част от спектакъла ще бъдат и изпълнения на танцьорите от Клуба по спортни танци „Дъга”, ще участват и поп изпълнителките Магдалена Лунголова и Снежина Димитрова. На сцената ще дефилират 40 манекени, а колекциите след спектакъла ще се продават.