Плевен: Рецидивист отива на съд за сводничество на непълнолетни „магистралки“

Крими
12.06.2018 | 15:50 ч.

Обвинителен акт срещу рецидивист, набирал непълнолетни момичета с цел проституция, внесе в съда Плевенската районна прокуратура. Обвинението срещу С. Б. е за това, че през април и май 2016 г. в Плевен при условията на опасен рецидив набирал две момичета - на 16 и на 15 години, с цел да бъдат използвани за развратни действия. За това престъпление се предвижда наказание „лишаване от свобода” от 5 до 15 години и „глоба” от 20 000 лева до 100 000 лева, като съдът може да постанови конфискация на част или цялото имущество на дееца, съобщиха от държавното обвинение.   

Двете момичета били с възпитателна мярка „Настаняване във възпитателно училище - интернат“, но в интерната не спазвали установения ред и бягали. Така през април 2016 г. едното момиче не се прибрало в интерната след ваканцията. Докато обикаляла на различни места, се запознала с обвиняемия, който й предложил да живее при него и да проституира. Тя се съгласила. С. Б. я карал с лек автомобил на различни места около главен път Плевен - Русе и на адреси, а тя му давала получените пари. Това продължило до края на месеца, когато момичето било заловено от полицаи да проституира край пътя.

През май 2016 г. другото момиче, след като избягало от интерната, също се запознало с обвиняемия, който й предложил да живее при него и да проституира. По същия начин я карал с автомобил на различни места около главен път Плевен - Русе и на адреси и вземал получените пари, докато момичето било установено от полицейски служители.

В момента обвиняемият е в Затвора - Плевен, където изтърпява наказание една година лишаване от свобода по друго дело.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

 

 

 
Печатни издания
Най-четени

 

 

 

 

Виц на деня

Семеен скандал:
- Не мога да повярвам, че си ходил на проститутка! - крещи жената.
- Няма как да обвиняваш мен за това. Ти не искаш да правиш секс с мен.
- За това си виновен ти! Никога не си ми казвал, че си готов да си плащаш!

АРХИВ | изберете две дати