Плевен: Пъзел състезание събира малки и големи

Общество
26.05.2015 | 13:06 ч.

Голямо пъзел състезание събира малки и големи от цялата страна в Плевен на 6 и 7 юни. Зад организацията на атрактивната надпревара, превърната в традиция за града през последните години, отново стоят плевенчанката Венелина Вънова и дъщеря и Снежи, известни с пъзелите си извън пределите на Плевен. Единствено в заведението им в Плевен могат да се видят и двата най-големи пъзели в света, подредени от Вени - „Живот“ от 24 000 части, и гиганта с графики на Кейт Херинг от 32 000 парченца.

Пъзел състезанието ще се проведе в новото заведение, стопанисвано от Венелина - сладкарница „Пъзелчето” в Сладкарска кооперация - Плевен /на кръстовището на бул. „Георги Кочев” и ул. „Гренадерска”/. Участието става със записване и заплащане на такса от 5 лева на място, в кафе-сладкарницата, до 3 юни, включително.

Самото състезание ще се проведе по възрастови групи:

1 група - участници до 5 години, с пъзел 24 части

2 група - участници до 7 години, с пъзел 40 части

3 група - участници до 10 години, с пъзел 40 части

4 група - участници до 13 години, с пъзел 80 части

5 група - участници до 16 години, с пъзел 80 части

6 група - участници до 19 години, с пъзел 80 части

Ако има желаещи състезатели над 19 години, също са добре дошли и ще сформират 7 група, която ще се бори с пъзел от 120 части

Всички детски групи ще се състезават с пъзел с изображение на Панорама „Плевенска епопея 1877“, изработени от Snowy Studio, а групата на най-големите с пъзел с изображение на Регионалния исторически музей, където подреждането на сините нюанси на небето изисква наистина опит и съобразителност, предупреждават организаторите на надпреварата.

За награда всеки състезател ще получи пъзела, с който се е състезавал. А победителите във всяка група - и награда пъзел Castorland с грамота.