Плевен: При акции срещу контрабандата полицаи иззеха близо 200 кг тютюн и 160 литра алкохол

Крими
24.07.2019 | 15:49 ч.

При две акции срещу контрабандата полицията иззе близо 200 кг тютюн и 160 литра алкохол, съобщи Областната дирекция на МВР в Плевен.

На 23 юли в 22:50 часа при проверка в частен имот в село Опанец до машина за рязане на тютюн са установени 17-годишен от село Буковлък, 14-годишен от село Опанец и 26-годишен от Плевен. Извършено е претърсване и изземване на адреса, в присъствието на собственика - 45-годишен. Иззети са 107,400 кг нарязана суха жълто-кафява тревиста маса, наподобяваща по цвят и вид тютюн, и 85,700 кг жълто-кафява листна маса тютюн, метална машина за нарязване на тютюн и електронна везна. Те се намират на съхранение в Първо РУ - Плевен. Предстои назначаване на физикохимическа експертиза. Уведомен е прокурор в РП - Плевен.

160 литра наливен етилов алкохол с характеристики на ракия - в еднакви по обем пластмасови туби, конфискуваха при акция на полицията. На 23 юли около 09.00 часа при извършването на проверка по оперативна информация в частен имот в Кнежа е открита нередовната стока. В лятна кухня и спално помещение на къща, обитавани от 38-годишна, са установени 15 пластмасови туби от минерална вода, съдържащи общо 160 литра течност с мирис на спирт. За намерения на място алкохол не са представени никакви документи за платен или обезпечен акциз по Закона за акцизите и данъчните складове. За извършената проверка в имота е съставен протокол, като са уведомени служители на отдел "Митническо разузнаване и разследване Дунавска" в ГДМРР при агенция "Митници" и дежурен прокурор от РП - Кнежа. От служители на отдел "МРР Дунавска" при агенция "Митници" е съставен протокол за извършена проверка, с който е иззет алкохолът. Взети са проби за лабораторен анализ. Предстои да бъде образувано административнонаказателно производство по случая. Работата продължават служители при агенция "Митници".

 
Печатни издания

 

 

 

Най-четени

 

 

 

 

Виц на деня

2050 гидина.

Карантината си отива...

- Скъпи, най-после ще използваме резервацията за море от 2020 година.

Тя ни е наследство от баба и дядо!

АРХИВ | изберете две дати