Плевен: Престъпна схема за кражба на джиесеми влиза в съда

Крими
12.09.2018 | 15:23 ч.

Плевенската районна прокуратура предаде на съд трима души за присвояване на мобилни телефони. Обвиняемите са М. Я. - като извършител, и Б. М. и Я. М. - като помагачи, съобщиха от прокуратурата.

М. Я. работел в магазин на „Мобилтел“ в Плевен като търговски консултант. Той се познавал с Б. М. и поискал от него да намира хора, които да са психично болни и са клиенти на Мтел, и да му съобщава имената им. След това в магазина на Мтел да отиде друго лице, което да се представя за този клиент. Схемата предвиждала обвиняемият да сключи фалшив договор за продажба на изплащане на мобилни устройства, а после да си поделят мобилните апарати, като задължението за изплащане да остане за психично болния клиент.

Третият обвиняем Я. М. се сдобил с данните и абонатния номер на СИМ картата към Мтел на К. Н., който имал психично заболяване и ползвал мобилни услуги на Мтел. Я. М. съобщил данните на Б. М., а той - на обвиняемия М. Я. В изпълнение на намисленото на 24 октомври 2016 г. в офиса на Мтел М. Я. съставил чрез попълване на типова бланка договор за продажба на изплащане на два мобилни апарата – на обща стойност 1560 лв. Използвал данните на клиентите на Мтел, присъстващи в електронния регистър на мобилния оператор, като въвел личните данни на К. Н. като купувач. След като изготвил всички документи, ги подал на обвиняемия Я. М., който ги подписал, като изписал имената на К. Н. След като излязъл от офиса на Мтел, Я. М. предал двата мобилни телефона на Б. М., а той от своя страна малко по-късно дал единия на М. Я.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

 
Печатни издания

 

 

Най-четени

 

 

 

 

Виц на деня

- Може да е умна,

пък да не го показва?

- А може да е тъпа

и да не го крие!

АРХИВ | изберете две дати