Плевен празнува с гости от четири държави

Общество
15.05.2015 | 08:52 ч.

С тържествен ритуал на площад „Възраждане“, шествие, концерти и гости от четири държави днес Плевен празнува. Днешният ден е неучебен за всички ученици в общината.

Празничният 15 май ще започне с Традиционния футболен турнир за Купа „Плевен“, като стартът на спортната проява ще бъде даден в 9 ч. на футболното игрище „Балона“.

От 10 часа свещеници от православните храмове в града ще отслужат празничен водосвет в храм „Св. Николай“, след което празничният ден продължава с шествие.

Тържествен ритуал за 15 май започва в 11 часа на обновения централен площад, където ще бъдат посрещнати и официалните делегации, пристигнали за празника. Тук са представители на Москва и Ростов на Дон, Русия, Кайзерслаутерн /Германия/, Плоцк /Полша/ и Волос /Гърция/. След официалната част и словата за доброто настроение на всички ще се погрижи Северняшкият ансамбъл за народни песни и танци. Концертът ще бъде на площад „Възраждане“, а при лошо време - в ДКТ „Иван Радоев“, съобщиха от местната управа.

Петъчният ден включва още изложба „Културният живот на Плевен през 60-90 г. на 20 век в афиши“ в Регионалната библиотека „Христо Смирненски“ и концерт на Общинския духов оркестър в Градската градина от 16 часа. Празничният концерт вечерта ще бъде с участието на Берковската духова музика, рокгрупа „Taking Heed“, Део, Печенката и „Фанданго“. Мястото е площад „Възраждане“ /при лошо време в ДКТ „Иван Радоев“/ от 19 часа. Финалът на деня ще бъде поставен с пищна заря.

Празничните прояви в Плевен ще продължат и в предстоящите два почивни дни.

 

Програма за 16 и 17 май:

 

16 май, събота

11 ч. - Концерт „Детска планета“ с участието на състави от читалищата в община Плевен, площад „Възраждане“ /при лошо време в ДКТ „Иван Радоев“/

11 ч. - Храмов празник на католическата църква, тържествена литургия за благоденствие на Плевен, Католическа църква „Дева Мария от Фатима“

12 ч. - Концерт на Общински хор „Гена Димитрова“ в Католическата църква „Дева Мария от Фатима“

17.30 ч. - Европейска нощ на музеите и галериите в ХГ „Илия Бешков“

19 ч. - Европейска нощ на музеите и галериите в Регионален исторически музей и Военноисторически музеи - Плевен

 

17 май, неделя

9 ч. - Втори Маратон на приятелството – Плевен 2015, старт - Градската градина

10.30 ч. - 17,30 ч. - „Плевен на скорост 4“ на Картинг пистата край града

 
Печатни издания

 

 

Най-четени

 

 

 

 

Виц на деня

- Къде си, цял ден те търся, не мога да те намеря?!!

- Ееее, шефе, добър работник трудно се намира!!!

 

АРХИВ | изберете две дати