Плевен: Празник на туризма събра десетки в парк "Кайлъка"

Общество
31.08.2015 | 16:53 ч.

Празник по повод Деня на туризма събра за шести пореден път десетки плевенчани, избрали да се заредят с енергията на българския фолклор. Тържеството, провело се в неделния ден в Летния театър на парк "Кайлъка", уважиха и народният представител Владислав Николов и кметът на Плевен проф. Димитър Стойков. Празникът бе организиран съвместно от Съюза на пенсионерите и Общината.

Проф. Стойков поздрави всички с Деня на туризма и с празника на символа на града - „Кайлъка”. „Искам да ви благодаря за вашия ентусиазъм, усилия и енергия, с които пазите българските традиции  и ги предавате на децата и внуците си. В този ден "Кайлъка" ще бъде изпълнен с песните на състави, съхранили самобитността на българската култура, и с бодрите ритми на Северняшкия ансамбъл. Това ще направи празника ни колоритен и красив. Бъдете живи и здрави и все така с ведър дух”, заяви градоначалникът.

Концертната програма продължи с изпълнения на седем самодейни състава от община Плевен и на професионалистите от Северняшкия ансамбъл.

 
Печатни издания

 

 

Най-четени

 

 

 

 

Виц на деня

- Къде си, цял ден те търся, не мога да те намеря?!!

- Ееее, шефе, добър работник трудно се намира!!!

 

АРХИВ | изберете две дати