Плевен подкрепи кандидатурата на Браила за Европейска столица на културата

Общество
06.09.2015 | 16:10 ч.

С подписване на споразумение Плевен подкрепи официално кандидатурата на град Браила, Румъния, за Европейска столица на културата 2021 година. Подписите под документа бяха положени по време на втория ден от Международния фолклорен фестивал „Плевен пее и танцува” от кмета на община Плевен проф. д-р Димитър Стойков и колегата му от Браила Габриел Симионеску.

Същата кандидатура има и град Волос, информира зам.-кметът на гръцкия град Георгия Боту, който също присъства на подписването на документа. От името на Плевен и Браила тя получи уверения за подкрепа и на Волос при кандидатстването. В рамките на срещата беше подписан и актуализиран договор за партньорство между Плевен и Волос.

 

На подписването присъстваха и представители на чуждестранните и български фолклорни формации, участващи във фестивала. Проф. д-р Стойков отново приветства всички с „добре дошли” в Плевен, благодари за колоритните изяви на съставите и изрази увереност, че фестивалът ще се утвърди като една от емблемите на града и ще привлича все по-голям интерес от различни държави. Сигурен съм, че фестивалът има бъдеще, заяви проф. д-р Стойков. От своя страна представителите на чуждите делегации също благодариха за поканата за участие и за добрата организация на проявата.

 
Печатни издания

 

 

Най-четени

 

 

 

 

Виц на деня

- Къде си, цял ден те търся, не мога да те намеря?!!

- Ееее, шефе, добър работник трудно се намира!!!

 

АРХИВ | изберете две дати