Плевен: Пет момчета от Спортното намериха портмоне с пари и документи и го предадоха в полицията

Общество
10.09.2019 | 16:13 ч.

Пет момчета от Спортното училище „Георги Бенковски“ намериха портмоне с пари и документи и го предадоха в полицията, съобщи Областната дирекция на МВР в Плевен.

Вчера около обяд учениците излезли от тренировка и намерили дамско портмоне на пейка в градинката на площад „Иван Миндиликов“. Те веднага донесли изгубената вещ на охраната в Първо РУ – Плевен. Установило се е, че в портмонето има 115 лева и лична карта на жена от плевенското село Писарово.

Служителите на реда се свързали с близки на собственичката на портмонето и я поканили да дойде в полицейското управление на улица „Гладстон“ № 7а, за да получи парите и документите си. Момчетата, извършили доблестната постъпка, са възпитаници на спорното училище в града и тренират футбол с треньор Светослав Бърканичков. Те са – Г. А. и К. Х., 12-годишни, В. И. и И. Н. -  11-годишни, и Е. С. - 10-годишен. Ръководството на ОДМВР – Плевен, изказва благодарност за достойната им постъпка и им пожелава здраве, успешна учебна година и реализация в спорта.

 
Печатни издания

 

Най-четени

 

 

 

 

Виц на деня

Грипна ваканция. Няма кой да гледа детето. Връчват го на баща му и като чува, че ще ходи с тате на работа, момченцето грейва като слънце. След 30 мин. в офиса малкият започва да реве. Целият офис се събира да го успокоява.
- Какво, бе, сине, какво стана?! - пита бащата.
Детето през сълзи, хлипайки:
- Къде са всички палячовци, с които ми каза, че работиш?!

АРХИВ | изберете две дати