Плевен: Отложиха делото срещу Алексей Зелов за догодина

Общество
04.12.2014 | 15:38 ч.

Делото срещу бившия зам.-кмет на Община Плевен, Алексей Зелов, е отложено за 28 и 29 януари 2015 г. с начален час 10 ч. Това информираха от пресцентъра на Окръжен съд - Плевен.

В днешното съдебно заседание е изслушано заключението на вещото лице по назначената съдебно-техническа експертиза, като не е изслушано заключението на вещото лице по назначената физико-химическа експертиза, тъй като по делото е представен болничен лист за невъзможност да се яви в съдебно заседание. Делото е отложено за призоваване на свидетелите, неявили се в съдебно заседание вчера, за призоваване на нови свидетели и за изслушване на заключението на вещото лице по назначената физико-химическа експертиза.

 

Както „Брягнюз“ съобщи, тази седмица Окръжният съд на Плевен гледа делото в два поредни дни. В първия ден на делото бяха разпитани 8 от призованите общо 10 свидетели по делото. Двама не са разпитани, тъй като не са се явили в залата. Подсъдимият Зелов не е давал обяснения. Делото се гледа при закрити врата заради приложените като доказателства по казуса СРС-та.

„Категорично не се чувствам виновен. И към днешна дата все още не ми е ясно в какво точно ме обвиняват. Очаквам фиаското, което претърпя първият обвинителен акт, да се случи и с втория, защото няма кой знае какви съществени разлики между двата. Вярвам, че обективната истина ще възтържествува и съдът ще стигне до нея“, заяви минути преди да влезе в съдебната зала в сряда бившият зам.-градоначалник на Плевен.

Обвинението, повдигнато срещу Зелов от Софийската градска прокуратура /СГП/ е, че през периода от началото на април 2014 г. до 22 април 2014 г. в Плевен, в качеството си на длъжностно лице, заемащо отговорно служебно положение, е поискал 10% от сума по три фактури, издадени от търговско дружество „П. – И." ООД. Въз основа на тези три документа е щял да бъде извършен паричен превод в размер на 40 000,00 лева към търговското дружество, като поисканите от Зелов пари били 4 000 лв., се посочва в обвинителния акт срещу бившия зам.-кмет на Плевен.