Плевен: От 6 януари се возим срещу левче в тролея

Общество
05.01.2015 | 09:59 ч.

Цената на билета за тролей в Плевен от 6 януари, вторникстава 1 лв. вместо досегашните 80 ст. Картите за градския транспорт за ученици остават без промяна.

Увеличението на цената на билетчето бе прието от Общинския съвет на Плевен на последната редовна сесия през старата година. Мотивите за това, посочени от управителя на общинската фирма „Тролейбусен транспорт“ Ангел Несторов, бяха тенденцията за намаляване на приходите от листови билети и абонаментни карти и това, че цената на билетчето в Плевен не е променяна от 2012 г.

Общинският съвет реши да не вдига цените на ученическите карти. Така и през тази година учениците в Плевен ще продължат да пътуват на цената от 14 лв. месечна за карта за една линия.

Приета бе обаче промяна за цените на редовните карти за градския транспорт, които ще влязат в сила от 1 февруари. Така от началото на следващия месец цената за една линия за месец става 40 лв., а за всички линии - 53 лева. Смекчен ценови вариант бе приет за пенсионерите. Плевенчани до 70 години ще плащат 10 лева за месечна абонаментна карта за всички тролейбусни линии, а тези над 70 г. - 8 лв. Съответно тримесечните карти ще бъдат на цени 30 и 24 лв. Инвалидите пък ще закупуват месечна карта за една линия срещу 18 лв., а за всички линии - за 24 лева.