Плевен: Областният управител с двама заместници - Красимир Иванов и арх.Бойко Балтаков

Общество
02.12.2014 | 13:25 ч.

Бившият областен управител арх. Бойко Балтаков и настоящият кмет на плевенското село Коиловци - Красимир Иванов, са двамата заместници на новоназначения областен управител на Плевен Ралица Добрева.

Това обяви днес в Плевен председателят на Народното събрание Цецка Цачева, която представи лично Ралица Добрева пред медиите.

„И тримата са хора с управленчески опит - всеки е бил в местната власт по някакъв начин, а арх. Балтаков вече е бил зам.-областен управител в мандата 2009-2013 г., отбеляза Цачева. Тя пожела успех на Добрева, и заяви, че в нейно лице вижда човека, с който държавната власт ще си сътрудничи успешно на местно ниво.

Ралица Добрева е родена на 26 юли 1973 година. Завършила е Аграрен университет - Пловдив, по професия е агроинженер, специалност „Лозаро-градинарство“. Добрева е дългогодишен служител в системата на МЗХ, до август 2013 г. е била директор на Областната дирекция „Земеделие” в Плевен. Ралица Добрева  е и областен административен секретар на ГЕРБ - Плевен, и общински съветник от групата на ГЕРБ в Общински съвет - Плевен.

Сред приоритетите на новия губернатор на Плевен са да продължи всички добри управленски практики в областта и да запази добрия диалог и регулярни седмични срещи с гражданите.

 

Красимир Иванов

Красимир Иванов е роден на 6 декември 1975 г. в Плевен. Основното си образование завършва в училището в с. Коиловци, след коте учи в техникума в град Славяново, специалност "Икономист - счетоводител". Следва висше образование във филиала на ВТУ "Св. св. Кирил и Методий" - Велико Търново, специалност "Публична администрация". През март 2001 г. на частични избори е избран за кмет на с. Коиловци, и успява да си извоюва името на един от най - успешните управници на малки населени места в страната. Иванов кметува четвърти мандат.

 

арх.Бойко Балтаков

Арх.Бойко Балтаков е роден на 28 април 1958г. в Плевен. Завършил е висше образование – магистър по “Архитектура” във ВИАС – София. От 2013 до август 2014 г. е главен архитект на община Плевен, а от 2009 до 2013 г. е зам.-областен управител. От 2008 до  юли 2009г. е директор на дирекция „Устройство на територията, строителство, кадастър и строителен контрол” в община Свищов, а от 2004 до 2008г. - и гл. архитект на община Свищов

Кариерата му продължава в Плевен, като през последните месеци, по време на управлението на служебния кабинет, арх. Балтаков бе назначен временно на поста областен управител на Плевен.

 

Коментирай

плевенчанин
06.02.2015 | 07:07 ч.
Селски кмет - 4 мандата - успешен управник! Ха-ха!
плевенчанин
06.02.2015 | 07:04 ч.
Селски кмет с 4 мандата - успешен управник! Ха-ха!