Плевен: Новоизбраните местни власти на община Пордим тържествено положиха клетва за встъпване в длъжност

Общество
05.11.2019 | 18:37 ч.

В изпълнение на Закона за местното самоуправление и местната администрация с полагане на клетва днес в длъжност встъпиха кметът на община Пордим Детелин Василев, кметовете на кметства и общинските съветници. Тържествената сесия се проведе в присъствието на зам. областния управител д-р Красимир Трифонов и граждани.

Д-р Трифонов поздрави кмета на общината, общинските съветници и кметовете на кметства с успеха на местните избори. Той посочи, че това е най-мотивиращият стимул за работата, която им предстои. „Вярвам, че всеки от вас ще подходи към своите задължения отговорно и воден от принципите за политическо и гражданско достойнство, ще отстоява интересите на хората и общината”, каза още д-р Трифонов.

Част от тържествената церемония бе и официалното връчване от заместник областния управител д-р Трифонов на новоизбрания кмет Детелин Василев на атрибутите на местната власт в община Пордим – огърлица и символичния ключ за града, с пожелание за ползотворен и успешен мандат.

„Хубавото за нашата община е, че никой от нас не прие изборния процес като битка на живот и смърт, а като състезание на идеи и личностни качества, за да могат избирателите спокойно да направят своя избор и да назначат всеки един от нас за работното място, за което кандидатства. Много ми се иска тонът на работа в този общински съвет да бъде позитивен, конструктивен. Нека това бъде общински съвет, в който няма управляващи и опозиция, а всички заедно да работим за благото на община Пордим и родния край”, каза кметът на община Пордим Детелин Василев в първото си обръщение към новия общински съвет.

По традиция първото заседание на новия общински съвет бе ръководено от доайена сред общинските съветници. В състава на новия общински съвет на община Пордим това е Тошо Тотев.

 

 
Печатни издания
Най-четени

 

 

 

 

Виц на деня

Жена в лондонското такси към шофьора: - Към Ватерло! - Гарата ли? -Ми то, за битката съм малко позакъсняла...!

АРХИВ | изберете две дати