Плевен: Най-малките танцьори на ФА „Мизия“ с отлично представяне в Охрид

Общество
11.07.2019 | 10:24 ч.

С диплом и статуетка за отлично представяне се завърнаха най-малките танцьори на фолклорен ансамбъл „Мизия“ с ръководител Михаил Денев от международния фестивал "Охридска огърлица", провел се в град Охрид, Северна Македония в дните от 4 до 8 юли.

Малките плевенчанчета бяха й най-малките участници в международния форум и безапелационно завладяха сърцата на публиката, която бурно ги аплодираше и ги спираше, за да се снима с тях по време на дефилето, съобщиха от плевенското читалище „Съгласие 1869“. Оттам допълват, че към състава вече има и покана за участие в международен фестивал догодина в Чанаккале, Турция.

„Страхотно вълнение, положителни емоции и неописуема еуфория предизвика фестивала у децата, тъй като това е първата им изява на международна сцена“, споделиха от читалището.

 
Печатни издания
Най-четени

 

 

 

 

Виц на деня

След като излетял пътнически самолет, командирът обявил по микрофона маршрута и времетраенето на полета, но забравил след това да изключи микрофона. Всички разговори в кабината се чували в салона. Вторият пилот попитал: "Командир, сега какво ще правим?". Командирът отговорил: "Ще пием по едно кафе, а после ще изчукаме Старшата стюардеса!" Стюардеста, която поднасяла закуски на пътниците в салона, чула какво си говорят в кабината и се затичала да предупреди пилотите, че всичко се чува в салона. Но се спънала и паднала на пътеката. Възрастна жена и помогнала да стане, и й казала: "Не бързай баби! Те казаха, че първо кафе ще пият!"

АРХИВ | изберете две дати