Плевен: Наградиха участниците от конкурса „Млад преводач“

Общество
26.05.2015 | 18:22 ч.

Победителите от финалния кръг на конкурса „Млад преводач” бяха наградени вчера на церемония в чуждестранния отдел на Регионална библиотека „Христо Смирненски” в Плевен. Конкурсът е посветен на 180-годишнината от рождението на големия американски писател Марк Твен и се проведе в два етапа.

В първия етап участие взеха всички възпитаници на Образователен център “Комлед“ от нива В2 и С1. Те се състезаваха върху откъси от „Автобиография“ и на база на преводаческите им умения за втория тур бяха излъчени съответно 7 финалисти от ниво В2 и 9 от ниво С1.

Във втория етап на конкурса финалистите превеждаха откъси от любимите за всички деца, независимо от възрастта им, романи „Приключенията на Том Сойер“ и „Приключенията на Хъкълбери Фин“. Крайното класиране по нива е, както следва:

Ниво В2:

Първо място - Анастасия Станчева Радева

Второ място - Никол Стоянова Коцева

Трето място - Ирина Живкова Гочева

Ниво С1:

Първо място - Георги Димитров Тодоров

Второ място - Илина Руменова Христова

Трето място - Виктор Викторов Андров

Всички участници бяха отличени с грамоти от библиотеката, връчени от директора й Ани Михова. Победителите получиха и специални подаръци от управителя на „Комлед“ Петя Василева. Класиралите се на първо място бяха наградени с електронни книги, а тези след тях - с ваучери за покупки от „Офис 1“ на стойност 100 лв. и от книжарници „Грамма“ на стойност 50 лв.