Плевен: Музей на открито представя старинни оръжия /ФОТОГАЛЕРИЯ/

Общество
01.06.2015 | 11:42 ч.

Регионалният клуб към Националното дружество „Традиция” в Плевен изненада за 1 юни децата в града с Музей на открито. Инициативата се провежда пред централния вход на Военен клуб - Плевен от 10 часа.

 

Плевенчани имат възможност да видят исторически оръжия и предмети, като общо са показани над 50 експоната от частни колекции, научихме от Милен Първанов от „Традиция“ в Плевен. Оръжията са напълно автентични, други са реставрирани или са точни копия, изработени по оригинални образци. Посетителите на изложбата могат не само да разглеждат отблизо старинните оръжия, но и да ги докоснат и да научат повече за тях. От тази възможност се възползваха днес десетки малчугани, а и някои родители.

Чрез представянето и запознаването на хората с „позабравените” исторически факти, както и показването на автентични оръжия и исторически възстановки, представителите на Национално дружество „Традиция” - Плевен, целят възвръщането на българския дух, националното самосъзнание и гордост в обществото, както и любовта към Родината.

 
Печатни издания

 

 

Най-четени

 

 

 

 

Виц на деня

  Лекарят пита родилка:

- Кой е бащата?
  Тя:
- Не знам, беше с маска...
АРХИВ | изберете две дати