Плевен: Магистрати от Плевен и Габрово се събират за работна среща

Общество
01.12.2014 | 17:44 ч.

Магистрати от административните съдилища в Плевен и Габрово се събират за обща среща в Плевен. Срещата е на 7 декември, неделя, съобщиха от съдебната инстанция в града. За нея в Плевен пристигат доц. д. ю. н. Атанас Семов и проф. Юлия Захариева от Правния факултет на Софийския университет ”Св. Климент Охридски”. Доц. Семов е носител и на Катедра „Жан Моне на ЕС” за „Съдебна система на ЕС” и ръководител на Международната магистърска програма „Право на ЕС” в Софийски университет ”Св. Климент Охридски”.

На дискусията в Плевен ще бъдат представени дейностите, извършени във връзка с обучението на магистрати и съдебни служители от Плевен и Габрово с цел повишаване на тяхната компетентност в работата. Обучението продължи 18 месеца, като за този период са проведени поредица специализирани срещи.

Общият брой на обучените магистрати и съдебни служители от Плевен и Габрово е 43 души. За Плевен в курсовете са участвали шест магистрати и двама съдебни помощници, които на финала придобиват и допълнителна квалификация - магистратура по право на Европейския съюз и по счетоводство и одит. Квалификации получават и четирима магистрати от Административния съд в Габрово.

Причината за подготовката по счетоводство и одит е да се подпомогне работата на съда с тази специфична материя по някои видове дела.