ПЛЕВЕН, ЛУКОВИТ И ЛОВЕЧ ИЗБРАХА БИРА И СЛАДОЛЕДИ ЗА ЛЮБИМИ LIDL ПРОДУКТИ

Бизнес
03.10.2019 | 14:35 ч.

В няколко поредни седмици жителите на Плевен, Луковит и Ловеч имаха възможност да дегустират избрани продукти от собствени марки на Lidl. Повече от 4000 човека с включиха в дегустациите, като освен да опитат, клиентите на веригата имаха възможност и да гласуват за всеки от продуктите.

Резултатите от гласуването определиха италианските сладоледите Gelatelli, за безапелационен победител и в трите града, следвани от бирите собствена марка на Lidl и деликатесна шунка Dulano.

В Плевен сладоледите Gelatelli Premium събраха 94% одобрение. Второто място си поделят бира Perlenbacher и италиански мини сладоледи с по 92% одобрение. Третото място е за бира Argus бутилка с 86% подкрепа от дегустиралите. В Луковит сладоледите Gelatelli, различни видове, са с цели 95% одобрение. Следва ги бира Argus бутилка, а на почетното трето място застава сладоледен щрудел Gelatelli Premium. В Ловеч вкусовете на дегустаторите също са подобни, като на първо и второ място гордо стоят мини сладоледите Gelatelli Classic и Gelatelli Premium с 94% и 92% одобрение, а на трето място след тях се нарежда деликатесна шунка Dulano с цели 88% подкрепа.

Клиентите на Lidl в на Плевен, Луковит и Ловеч имаха възможност да опитат общо 12 продукта от собствени марки на Lidl, разпределени в четири категории - млечни, колбаси, сладоледи и бира.

Продуктите, представени в дегустациите, са сред участвалите в мащабен вкусов тест, проведен за веригата от IPSOS България в началото на годината. В него са взели участие 4600 респондента, които са тествали 199 продукта от 24 собствени марки, а резултатите са изведени на база 19 900 получени оценки. Проучването е проведено по метода на т.нар. сляп тест (blind test), при който тестващите не виждат опаковките на продуктите и не разполагат с информация за марка или производител, за да може оценката им да бъде безпристрастна. Резултатите по продуктови категории показват, че 85% от българите одобряват вкуса на млечните продукти, собствени марки на Lidl, 81% одобряват вкуса на бирата, 92% одобряват вкуса на сладоледа, а 84% от българите одобряват вкуса на колбасите собствени марки.

До месец ноември 2019 дегустации ще има във всички градове, в които има магазини от веригата, а допълнителна информация за най-големия вкусов тест на продукти, собствени марки на Lidl, както и за графика на дегустациите, можете да намерите на https://www.lidl.bg/kachestvo

 
Печатни издания
Най-четени

 

 

 

 

Виц на деня

Златооо, виж не нося сутиен! - Слънце, като нямам пари и аз не нося портфейл!!!

АРХИВ | изберете две дати