Плевен: Журналисти демонстрираха точен мерник в турнир по стрелба

Общество
12.11.2015 | 13:58 ч.

Само три представителки на нежния пол от журналистическата гилдия в Плевен изпробваха точния си мерник днес в традиционния турнир по стрелба с пистолет Макаров, организиран по случай празника на Сухопътните войски. Турнирът се проведе на Стрелбищния комплекс „Николаево”.

 

Първото място зае представителят на Общинския медиен център Люба Ниноваи. На второ място се класира репортерът от информационния сайт Plevenzapleven.bg Елина Кюркчиева, а на третоИвета Димитрова от Infopleven.com. Трите ще получат официално грамотите си на тържествения концерт по повод празника на Сухопътни войски, който ще е на 17 ноември, вторник, от 15.00 във Военния клуб.

 

На 18 ноември от 10.00 часа военно формирование 42800 – Плевен ще проведе  и „Ден на отворените врати”. Програмата предвижда запознаване с основни моменти от историята на военното формирование и демонстриране на използваните от военнослужещите машини, оръжия и екипировка, уточни началникът на гарнизон Плевен полковник Николай Бешев. Продължават и турнирите между военнослужещи от трите формирования в различни спортни дисциплини.