Плевен иска пари от държавата за нов мост край Чомаковци

Общество
12.01.2015 | 13:13 ч.

Областният управител на Плевен Ралица Добрева е отправила искане до министрите на транспорта и регионалното развитие, за осигуряване на целеви средства за проектиране на ново мостово съоръжение над р.Искър, преди село Чомаковци. За целта е организирана и среща на губернатора с Агенция „Пътна инфраструктура” - София.

Информацията съобщиха от Областната управа в Плевен, където днес заради проблема с опасния мост заседава и областната Комисията по транспорт.

Както „Посоки“ съобщи, мостът при село Чомаковци, който се явява важна пътна връзка към фериботния комплекс Оряхово, бе затворен на 6 януари тази година заради авария по съоръжението и лошото му състояние като цяло. Със заповед на директора на Областно пътно управление, инж.Ивайло Денчев, бе утвърден обходен маршрут за моторните превозни средства. Маршрутът, който е през Луковит - Долни Дъбник - Искър - Кнежа, е обозначен със знаци преди и след мостовото съоръжение, предстои да бъдат поставени и незаобиколими препятствия, стана ясно на заседанието на Комисията. На срещата бе решено още, че Община Червен бряг трябва да промени общинската транспортна схема, като движението ще става по маршрута Чомаковци-Лепица-Сухаче-Горник-Червен бряг. Новите маршрутни разписания трябва да бъдат одобрени от Областната комисия по транспорт.