Плевен: Готова е спортната площадка за фитнес на открито в парк “Десети декември”

Спорт
07.07.2019 | 14:55 ч.

Готова е новата спортна площадка за фитнес на открито на територията на парк “Десети декември”. Тя бе изградена по предложение на легендата в спортната ни гимнастика Йордан Йовчев с подкрепата на Общината и Общинския съвет на Плевен.

Както „Посоки“ писа, Общинският съвет каза "да" на схемата за разполагане на спортната площадка на територията на парка през април тази година. Решението дойде след писмо до местната управа в края на миналата година от Йордан Йовчев в качеството му на председател на Спортния клуб по гимнастика и стрийт фитнес "Стрийт уоркаут България". С него спортната легенда информира, че е имал разговори с младежи от Плевен, които от дълго време желаят в града да бъде изградена професионална площадка за стрийт фитнес. Той посочва също, че подобен тип съоръжение ще даде възможност Плевен да бъде част от градовете, в които могат да се провеждат кръгове от национални и международни състезания по този спорт. От своя страна Плевен оцени тази възможност и включи площадката в общинската инвестиционна програма, която бе приета от Общинския съвет в рамките на общинския Бюджет 2019. В края на март тази година Йордан Йовчев посети Плевен и бе запознат лично с терена от председателя на местния парламент Мартин Митев. В резултат на всички тези действия Плевен вече може да се похвали с нова спортна площадка за стрийт фитнес. Очаква се официалното откриване на новата придобивка да се случи в началото на септември.

 
Печатни издания
Най-четени

 

 

 

 

Виц на деня

След като излетял пътнически самолет, командирът обявил по микрофона маршрута и времетраенето на полета, но забравил след това да изключи микрофона. Всички разговори в кабината се чували в салона. Вторият пилот попитал: "Командир, сега какво ще правим?". Командирът отговорил: "Ще пием по едно кафе, а после ще изчукаме Старшата стюардеса!" Стюардеста, която поднасяла закуски на пътниците в салона, чула какво си говорят в кабината и се затичала да предупреди пилотите, че всичко се чува в салона. Но се спънала и паднала на пътеката. Възрастна жена и помогнала да стане, и й казала: "Не бързай баби! Те казаха, че първо кафе ще пият!"

АРХИВ | изберете две дати