Плевен: ГЕРБ издигна проф. Димитър Стойков за втори кметски мандат

Общество
25.06.2015 | 08:29 ч.

Единодушно на общо събрание в сряда вечерта общинската структура на ГЕРБ подкрепи за втори мандат като кмет на Плевен проф. Димитър Стойков. Номинацията на проф. Стойков направи народният представител и областен координатор на ГЕРБ Владислав Николов. "Името, което ще кажа, няма да изненада никого от вас, защото това е единственият разумен и перспективен избор", заяви Николов. Той подчерта, че кандидатурата на проф. Стойков върви със силната подкрепа и одобрение на хората и най-важното - с високата резултатност на работата му през настоящия мандат.

"Няма да изброявам всичко направено до днес, защото то се вижда. Гордея се с изпълнените ангажименти през тези години", заяви и проф. Димитър Стойков. И допълни: „Когато през 2011г. влязох в Îбщина Плевен, заварих само проблеми и финансова криза - близо 20 млн. лв. дългове, 3 млн. и 200 хиляди текущи задължения, без пари за заплати на служителите, липсващ проект за водния цикъл, тромава администрация и професионален хаос. Днес, в края на мандата, съм уверен за утре. Със силната подкрепа на ГЕРБ, на нашите депутати, на госпожа Цачева, направихме много. Обещахме на плевенчани 2 нови детски градини - факт са. Обещахме закрит плувен басейнфакт е. Обещахме, че ще променим Плевен и вече рисуваме картината на новия Плевен и с всеки нов проект тя става все по-жива”.

"Вторият мандат като кмет на Плевен идва с работещо ядро на администрацията, професионалисти, на които мога да се доверя", каза още проф. Стойков. Той благодари за номинацията на екипа от кметове на населени места, с който заедно тръгват на избори, като отбеляза, че това са стойностни хора, които високо цени и подкрепя.

Председателят на 43-ото НС Цецка Цачева сподели, че навсякъде с гордост дава единството и честта на ГЕРБ - Плевен за пример. „В плевенския Общински съвет нямаме продал се общински съветник или кмет на кметство, който да е изменил на хората, гласували му доверие. През много трудности минахме, но го направихме заедно. Аз съм убедена, че с този екип, с номинираните общински съветници, ние ще бъдем силни в една трудна битка”, каза Цачева.

 

Номинациите от ПП ГЕРБ за кметове по населени места представи Мартин Митев, общински ръководител на партията:

 

за кметство БохотЦветан Георгиев Кънев

за кметство БрестовецРадослав Петров Иванов

за кметство БръшляницаЦветан Първанов Господинов

за кметство ВърбицаЛеонид Христов Балинов

за кметство ГорталовоПламен Красимиров Петков

за кметство ГривицаЛюбчо Стоянов Николов

за кметство ДисевицаПламен Симеонов Бешков

за кметство КоиловциРумен Милков Габров

за кметство КъртожабенеБорис Георгиев Влахлийски

за кметство Къшин –Пламен Дачев Петков

за кметство ЛаскарВаля Русанова Донева

за кметство МечкаМирослав Тодоров Георгиев

за кметство НиколаевоВаня Петрова Орозова

за кметство ПелишатПетър Лачев Йочев

за кметство СлавяновоМиладин Людмилов Марков

за кметство ТодоровоЖивко Василев Пенков

за кметство ТърненеВенко Симеонов Найденов

за кметство ТученицаНаталия Кръстева Тодорова

за кметство ЯсенГенади Кирилов Динков.

Ръководството на ПП ГЕРБ взе решение да подкрепи за Буковлък Росен Георгиев Русанов, за ОпанецТихомир Маринов Георгиев, и за РадишевоНайден Ангелов Христов.