Плевен: Двама братя застават пред съда за документна измама

Крими
06.12.2018 | 16:11 ч.

Районна прокуратура – Кнежа внесе в съда обвинителен акт срещу двама братя за документни престъпления. Обвинението срещу двамата е за това, че на 13 януари т. г. в сградата на Спешна помощ - Кнежа, Б. Б. като извършител, в съучастие с Я. Б., като помагач и подбудител, противозаконно си служил с лична карта, издадена на името на Я. Б., с цел да заблуди длъжностно лице.

Срещу двамата е повдигнато и обвинение за това, че по същото време и място в съучастие умишлено станали причина да се внесат неверни обстоятелства в протокол за медицинско изследване.

На 13 януари след полунощ в Кнежа обвиняемият Я. Б. управлявал лек автомобил „Тойота Хайлукс“, след като бил употребил алкохол. Около 01,50 часа бил спрян от полицейските служители при ОДМВР - Плевен за проверка, които установили, че е във видимо нетрезво състояние и лъха на алкохол. Полицаите го попитали дали е употребявал алкохол, а Я. Б. заявил, че бил на тържество и там е пил. За установеното нарушение на обвиняемия Я. Б. бил съставен акт и му бил издаден талон за медицинско изследване в Спешна помощ - Кнежа за даване на кръвна проба. Тъй като знаел, че е употребил алкохол и кръвната проба ще покаже наличие на алкохол в кръвта, обвиняемият Я. Б. се обадил на брат си - обвиняемия Б. Б., и го склонил да се яви вместо него да даде кръвна проба, като използва личната карта на обвиняемия Я. Б.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

 
Печатни издания

 

 

Най-четени

 

 

 

 

Виц на деня

- Може да е умна,

пък да не го показва?

- А може да е тъпа

и да не го крие!

АРХИВ | изберете две дати