Плевен: Двама братя застават пред съда за документна измама

Общество
05.12.2018 | 14:40 ч.

Районна прокуратура - Кнежа внесе в съда обвинителен акт срещу двама братя за документни престъпления. Обвинението срещу двамата е за това, че на 13 януари т.г. в сградата на Спешна помощ - Кнежа, Б.Б. като извършител, в съучастие с Я. Б., като помагач и подбудител, противозаконно си служил с лична карта, издадена на името на Я. Б., с цел да заблуди длъжностно лице.

Срещу двамата е повдигнато и обвинение за това, че по същото време и място в съучастие, умишлено станали причина да се внесат неверни обстоятелства в протокол за медицинско изследване.

На 13 януари след полунощ в Кнежа обвиняемият Я. Б. управлявал лек автомобил „Тойота Хайлукс“ след като бил употребил алкохол. Около 01,50 часа бил спрян от полицейските служители при ОД МВР Плевен за проверка, които установили че е във видимо нетрезво състояние и лъхал на алкохол. Полицаите го попитали дали  е употребявал алкохол, а Я.Б. заявил, че бил на тържество и там е пил. За установеното нарушение на обвиняемият Я. Б. бил съставен акт и му бил издаден талон за медицинско изследване в Спешна помощ - Кнежа за даване на кръвна проба.  Тъй като знаел, че е употребил алкохол и кръвната проба ще покаже наличие на алкохол в кръвта, обвиняемият Я. Б. се обадил на брат си - обвиняемият Б. Б., и го склонил да се яви вместо него да даде кръвна проба, като използва личната карта на обвиняемия Я. Б.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

 
Печатни издания
Най-четени

 

 

 

 

Виц на деня

След като излетял пътнически самолет, командирът обявил по микрофона маршрута и времетраенето на полета, но забравил след това да изключи микрофона. Всички разговори в кабината се чували в салона. Вторият пилот попитал: "Командир, сега какво ще правим?". Командирът отговорил: "Ще пием по едно кафе, а после ще изчукаме Старшата стюардеса!" Стюардеста, която поднасяла закуски на пътниците в салона, чула какво си говорят в кабината и се затичала да предупреди пилотите, че всичко се чува в салона. Но се спънала и паднала на пътеката. Възрастна жена и помогнала да стане, и й казала: "Не бързай баби! Те казаха, че първо кафе ще пият!"

АРХИВ | изберете две дати