Плевен: ДКТ "Иван Радоев" се включва в европейската инициатива "Нощ на театрите"

Общество
27.10.2019 | 13:38 ч.

Драматично-кукленият театър "Иван Радоев" в Плевен тази година се включва в европейската инициатива "Нощ на театрите", съобщиха от института. Трупата подготвя три представления за малки и големи зрители, които ще представи в съботния ден - на 16 ноември. Билетите вече са в продажба.
От 11.00 часа на сцена "Пан Бурянин" актьорите от кукления състав ще изиграят за най-малките си почитатели постановката "Безценното камъче".
Следващото представление ще започне от 18.00 часа - приказката "Грозното патенце", която обикновено привлича цели семейства с децата. В този случай след представлението актьорите ще имат среща с децата и родителите им и ще си направят снимки за спомен.
Театралният маратон в съботния ден ще продължи от 19.00 часа на голямата сцена "Александър Гюров", където ще бъде представена пиесата "Натюрморт със затлъстял племенник".
"Нощта на театрите" вече седем години кани почитателите на това изкуство към многолики събития, посочват от театър "Иван Радоев", като очакват отново залите им да бъдат пълни с публика.
Наскоро актьорската трупа на театъра в Плевен бе наградена за своето майсторство на международния фестивал в Брест. В програмата й предстои участие в нов фестивал в чужбина, съобщава БТА.

 
Печатни издания
Най-четени

 

 

 

 

Виц на деня

Жена в лондонското такси към шофьора: - Към Ватерло! - Гарата ли? -Ми то, за битката съм малко позакъсняла...!

АРХИВ | изберете две дати