Плевен: Детската вокална група „Арлекино” започва годината с летящ старт

Общество
11.01.2019 | 13:32 ч.

С летящ старт започва новата година за децата от Вокална група „Арлекино” при плевенското читалище „Съгласие”. Арлекинчетата ще се изправят отново на една сцена с Руслан Мъйнов, за да изпълнят китка от шест руски детски песни в концерта му на 1 февруари /петък/ на сцената в зала „Емил Димитров”.

Преди 3 години плевенската публика гледа общото изпълнение в двора на Регионалния исторически музей, но от тогава съставът е съвсем „подмладен” и сега повечето от децата са нови, подчерта ръководителката им Виолета Боянова. Тя не се съмнява, че възпитаниците й и този път ще се справят блестящо и ще оберат аплодисментите на публиката. Те ще се включат и във финалната песен от концерта „От зори до зори”.

На 18 януари в залата на читалището ще се проведе патронният празник на НУ „Патриарх Евтимий”. В концерта, подготвен от Плевенска филхармония, под диригентството на Славей Тинчев ще прозвучат красиви и популярни класически произведения. Със свои изпълнения в концерта ще се включат балерини от Балетната школа на НЧ „Съгласие 1869” с художествен ръководител Маня Николова. Децата от вокална група „Арлекино” с ръководител Виолета Боянова ще изпълнят четири песни, които изпяха заедно с Хайгашод Агасян в концерта с него "Светът е хубав, светът е чудесен". Публиката ще чуе зареждащите и пълни с оптимизъм „Хей, приятелю”, „Шепа светлина”, „Молба” и „Светът е хубав”.

 
Печатни издания

 

 

Най-четени

 

 

 

 

Виц на деня

- Може да е умна,

пък да не го показва?

- А може да е тъпа

и да не го крие!

АРХИВ | изберете две дати