Плевен: Депутат помага на самотна майка с три деца

Общество
17.07.2015 | 17:40 ч.

Народният представител от ГЕРБ Владислав Николов помогна на самотна майка с три деца от Плевен. За историята разказа Слави Михайлов, председател на Националното сдружение на сираците в България.

Верджиния Стамболиева е самотна майка с три деца, които учат, като две от децата са настанени на седмична грижа в интерната в село Мечка. През 2009 г. случаят на Верджиния се прочу в медиите с това, че беше намерена бременна с третото си дете да обикаля по кофите за смет, за да търси храна за децата си. Граждани пишат за историята на Верджиния до Община Плевен и жената е настанена в общинско жилище, заедно с трите си деца. Доходите на майката  обаче са недостатъчни да издържа децата си, поради което тя си търси активно работа и от Бюрото по труда в Плевен са поели ангажимент да й намерят такава.

Владислав Николов помогна на Верджиния, като осигури бои и строителни материали, за да подобри условията в къщата, където е настанена с децата, разказа Михайлов. Доброволци от Националното сдружение на сираците в България и двамата й синове пък вече са измазали едната стая и следващата седмица със съдействието на Общинското предприятие „Жилфонд“ - Плевен ще бъде подменена и ел. Инсталацията, и направен ремонт на банята и тоалетната, където няма дори осветление.

Слави Михайлов благодари на Владислав Николов за всеотдайна подкрепа и припомни, че през април тази година в рамките на организираната кампания „Фестивал на красотата - Плевен 2015“ Николов получи и най-високото отличие на НССБ - стана негов почетен член.