Плевен: Дело за жестоко убийство на домашно куче влиза в съда

Крими
07.11.2019 | 17:32 ч.

Районна прокуратура – Плевен, предаде на съд мъж, проявил жестокост и причинил смъртта на кучето си. Обвиняемият Н. Д. /65 г./ от Пордим от около две години стопанисвал куче без определена порода с черно-бял цвят на косъма, но не го бил регистрирал за нуждите на съответния ветеринарномедицински контрол. През пролетта на 2019 г. кучето на име Кобра достигнало своята зрялост и тежало около 38 кг.

На 27.05.2019 година около 17,30 часа обвиняемият бил в дома си и решил да си приготви вечеря на електрическа скара в двора на къщата. По същото време близо до дома му преминало младо момче. Присъствието на чужд човек в близост до двора силно подразнило кучето Кобра. То съумяло да  прокъса полиетиленовия канап, с който било вързано, на бърз ход стигнало до оградната мрежа, като непрестанно лаело по преминаващия младеж. Поведението на кучето силно подразнило обвиняемия и той хванал свободния край на полиетиленовата връзка, завързал я за намиращото се в двора му кайсиево дърво, като силно я издърпал. Кучето издъхнало за  около 6 минути от задушаване. След това обвиняемият продължил необезпокоявано да вечеря срещу дървото, на което се намирало обесеното от него куче.

Около 20.00 часа същия ден служители при РУ - Пордим, извършвали рутинен обход на района в град Славяново, като пред дома на обвиняемия видели увисналото на кайсиевото дърво куче и незабавно предприели действия по установяване на обстоятелствата, довели до тежките престъпни последици.

Обвинителният акт е внесен в Районен съд – Плевен. Ако бъде признат за виновен, обвиняемият може да получи наказание лишаване от свобода до три години и глоба от 1000 до 5000 лева.

 

 

 

 
Печатни издания
Най-четени

 

 

 

 

Виц на деня

Златооо, виж не нося сутиен! - Слънце, като нямам пари и аз не нося портфейл!!!

АРХИВ | изберете две дати