Плевен: Дарителска кампания набира средства за лечението на 33-годишен баща

Общество
10.08.2018 | 10:19 ч.

Зов за помощ в подкрепа на 33-годишен баща от Червен бряг бе публикуван тези дни в социалната мрежа Фейсбук от неговите близки. 33-годишният Георги Гергов е диагностициран преди 6 години с тежката болест „мозъчен тумор“. След хирургическа намеса туморът бил отстранен и Георги се е възстановил напълно. 2017 година обаче, след профилактичен преглед, Георги и семейството му отново чуват страшната диагноза. Ето и обръщението, публикувано от сестрата на Георги:

„Мили хора, близки, приятели и познати, обръщам се към вас с надеждата и молбата да помогнем на моя брат да живее! Преди да се сблъска човек с подобно нещо, лице в лице, никога не вярва, че някой ден на него или неговото семейство ще му се наложи не само да чете такива постове, не само да подкрепя такива кампании, а да създаде такава и да моли за помощ. Днес, аз и моето семейство имаме нужда от подкрепа, за да може моят прекрасен брат, който съвсем скоро навърши 33 години, да продължи да живее.

Преди 6 години той беше диагностициран с тежката болест "Мозъчен тумор". След хирургическа намеса туморът беше отстранен и той се възстанови напълно. Последваха щастливи години, в които се радваше на своето малко слънчице, прекрасната си 8-годишна дъщеря, и на своята красива съпруга. Миналата година след профилактичен преглед ние отново за съжаление чухме тежката диагноза, туморът се беше върнал. През последната година брат ми премина редица процедури на лъчетерапия и химиотерапия в България. За съжаление те не дадоха резултат и преди месец се установи наличието на нови два тумора и разрастването на основния. Решихме, че е време да потърсим и медицинско мнение и лечение в чужбина. След консултация в турска клиника в Истанбул за брат ми дават надежда, но лечението е финансово непосилно за нашето семейство. Първата част от него ще успеем да самофинансираме, но за останалата ще разчитаме на всички добри хора, с големи сърца. Всеки месец ще са ни нужни приблизително 5000 евро/10000 лева за химиотерапия. Турските лекари прогнозират двугодишно лечение. Сумата, от която се нуждаем, е близо 120 000 евро. Дори само един лев, само едно евро са достатъчни да вдъхнат вяра и надежда. Нека всеки, който желае, помогне, кой с колкото може. Капка по капка - вир става! Помогнете на брат ми да отгледа малката си дъщеря, да бъде до нея в най-щастливите й детски години. Моля споделяйте! Харесайте и споделяйте страницата, която направихме за кампанията тук във Фейсбук “Живот за Георги Гергов / Life for Georgi Gergov”.  Благодарим от сърце!!!"

Всеки, който желае да помогне, може да го направи по следния начин:

Дарителска сметка:
Банка ДСК

IBAN: BG70STSA93000025463076

BIC: STSABGSF

Георги Валентинов Гергов

PayPal: http://paypal.me/GeorgiGergov85