„Плевен чете” на 24 май

Общество
20.05.2015 | 10:35 ч.

На 24-ти май от 10:00 ч. до 15:00 ч. в Градската градина на Плевен ще се проведе инициативата "Плевен чете". Организатори на маратона са Младежи ГЕРБ.

 

Идеята е да се създаде еднодневна библиотека на открито по повод Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, която ще бъде разположена в началото Градската градина. Жителите на Плевен ще могат да дарят своя книга и да вземат друга от щанда по желание. Ще имат възмоност за вземат книга по избор, да прочетат на чист въздух и след това да я върнат. За целия ден са предвидени много игри и забавления за малки и големи, като например за 1 мин. ще трябва да наредят разбъркани абзаци от известни български стихотворения стихотворения в правилния ред. Най-добрите ще получат подаръци, обещават организаторите.

В края на деня ще бъде изтеглен късметлия от лотарията, която е събирала имената на всички участници през деня. Победителят ще получи ваучер за закупуване на книга от плевенска книжарница. Събраните книги ще бъдат дарени на плевенска библиотека.