Плевен: 7 жалби за нарушения до момента в ОИК – Плевен

Общество
25.10.2015 | 14:29 ч.

Към 13,00 ч. до ОИК – Плевен има подадени 7 жалби относно изборни нарушения, по които Комисията е излязла и със съответните решения. Конкретно за самите сигнали информира председателят на ОИК – Плевен, Ярослав Димитров.

 

За село Буковлък е постъпил сигнал, че има напрежение пред една от секционните избирателни комисии. По стечение на обстоятелствата изборният ден съвпада и с празника на селото. След извършена на място проверка лично от Димитров и от членове на ОИК – Плевен, е установено, че пред една от СИК- овете е имало по-голямо струпване на хора, които са искали по-бързо да упражнят правото си на глас. Данни за нарушения не са установени. От ОИК – Плевен са дали указания на ръководството на комисията да не допуска повече от двама човека в секцията, на място е изпратена и допълнително полиция.

 

В началото на изборния ден до Комисията е постъпил сигнал, че две от избирателните секции в общината не са започнали работа в определения начален час. Направената проверка е установила, че сигналът не отговаря на действителните обстоятелства.

 

ОИК - Плевен е извършила проверка и по жалба, че в една от секциите – номер 17 в Плевен, липсват бюлетини за кметове. Установено е, че бюлетините са налични, но са били оставени до прозореца и член на комисията е пропуснал да ги сложи на масата.

 

Към този час на деня се чу и информация за дописани близо 100 човека в списъците с избиратели в плевенското село Тученица. От ОИК – Плевен заявиха, че до тях няма внесен такъв сигнал.

 
Печатни издания

 

 

Най-четени

 

 

 

 

Виц на деня

  Лекарят пита родилка:

- Кой е бащата?
  Тя:
- Не знам, беше с маска...
АРХИВ | изберете две дати