Плевен: 130 бакалаври по здравни грижи на Медицинския университет получиха дипломите си

Общество
25.10.2019 | 19:37 ч.

На 24 октомври в Плевен се състоя двойна тържествена промоция на Випуск 2019 здравни професионалисти на Факултет „Здравни грижи“ и Медицинския колеж като част от честванията, посветени на 45-годишния юбилей на Медицинския университет в града. На празничната церемония своите дипломи за висше образование получиха 130 бакалаври по здравни грижи – медицински сестри, акушерки, медицински и рентгенови лаборанти, помощник-фармацевти и социални работници.

Ректорът проф. д-р Славчо Томов се обърна към тях с думите: "Аз осъзнавам факта, че не е никак лесно човек да се реализира професионално в условията на един динамичен и изпълнен с предизвикателства свят. Неяснотите са още по-големи, когато това се случва в условията на реформираща се здравна система. Със сигурност онова, което наблюдавате по медиите през последните месеци, ви кара да се чувствате несигурни за вашето бъдеще. Аз мога да ви уверя обаче, че всички вие, като възпитаници на Медицински университет - Плевен, нямате основание за това. Аз съм убеден, че вие, благодарение на усилията на вашите преподаватели през изминалите години, сте получили висококачествено образование и сте достатъчно мотивирани и готови да посрещнете предизвикателствата на българската и европейската здравна система. На 19 октомври, Деня на българския лекар, бях провокиран с въпрос от една медия какво мисля за българското здравеопазване, като виждаме какво се случва по площадите. На този въпрос отговорих така: "... Уважаеми дами и господа, в България работят, без да вдигат много шум, изключително висококвалифицирани лекари и здравни работници и ние трябва да направим така, че да отдадем заслуженото точно на тези хора!... Аз не съм убеден, аз вярвам, че точно вие, които присъствате в тази зала и днес ще получите своите дипломи, вие ще станете част от тази система и ще дадете всичко от себе си тя да стане по-добра. Защото българските пациенти, вашите майки, бащи, приятели и роднини, заслужават това!".

Коментирай

Лекар
26.10.2019 | 15:52 ч.
Честито на завършилите и успех в реализацията Ви в чужбина! Бъдете умни и не се лъжете да работите за жълти стотинки в пропадналата Ни държава! Животът е твърде кратък!