Петима младежи започнаха работа в Областна администрация по програмата „Старт в кариерата”

Общество
09.01.2015 | 10:26 ч.

Михаил Христов и Цветомира Пандева са новите попълнения от юристи в Дирекция "Административно-правно обслужване и управление на собствеността" в Областна администрация - Плевен.  Други трима  младежи са назначени в Дирекция "Административен контрол, регионално развитие и държавна собственост". Това са Виктор Петров - инженер „Архитектура, строителство и геодезия”, Мадлена Колева - завършила финанси, а Ирен Ангелова е с хуманитарна специалност - английска филология. И петимата са назначени на работа в Областната администрация на Плевен по програма „Старт в кариерата“.

Съгласно изискванията на програмата всички са на възраст до 29 години, регистрирани в Бюрото по труда и за тях това е първо работно място по специалността, която са завършили. Младежите са назначени на длъжност младши експерт. В продължение на девет месеца, какъвто е срокът на програмата, те ще натрупат опит, практически познания и самочувствие в реална работна среда, което ще бъде добър старт за тяхното бъдещо професионално развитие.

Младежите споделиха, че са впечатлени от позитивизма, добрата организация на работа и професионализма на служителите в двете дирекции на Областна администрация - Плевен.