Пеевски няма да е евродепутат, остава в българския парламент

Политика
29.05.2019 | 11:19 ч.

Депутатът от ДПС Делян Пеевски се отказва от евродепутатското място и остава в българския парламент. Това съобщи лидерът на партията Мустафа Карадайъ. Вчера е имало събрание на членовете на Централното оперативно бюро (ЦОБ) на ДПС. Там Делян Пеевски е обявил решението си да остане да работи в България. Малко по-късно Пеевски заяви пред репортери, че обструкции към него не е имало никога. "Това е само в главата на олигарха Иво Прокопиев и на неговите служители Христо Иванов и Радан Кънев", каза Пеевски. По думите на Карадайъ, това са само внушения.

 

На въпрос дали ще седне на една маса с премиера Борисов често отсъстващият от сградата на парламента депутат заяви, че с него (премиера - б.р.) може да седне само председателят (на партията - Мустафа Карадайъ), коментира news.bg. Пеевски бе изненадан от въпроса на медиите какво го води в законодателния орган. "Как какво ме води - идвам на работа. Какъв изненадващ въпрос от вас", посочи той. "Аз съм избран за народен представител. Тук съм. Ходя си в районите и работя за хората", обясни множеството си отсъствия от сградата на парламента депутатът.

 

Не смятам, че работата е само в (сградата) на парламента, изтъкна той. Делян Пеевски спази партийния принцип и даде възможност на лидера на партията Мустафа Карадайъ да оповести решението му да не замине за Брюксел. Пеевски подчерта, че е надделяло колективното решение, че е по-нужен в България. На въпрос дали е бил ракетоносител на евроизборите, той отбеляза, че трябва да се погледнат резултатите и да се прецени. По думите му резултатите са подобрени от парламентарните избори.

 

По отношение на това дали има нови идеи за законопроекти Пеевски отбеляза, че винаги има идеи. На въпрос дали не подвежда изборите след като втори път се отказва от мястото на евродепутат, той заяви, че пращат "хубави, млади хора в Европарламента". Той допълни още, че за него има преференциален вот. Най-големият преференциален вот е за мен и за председателят, уточни Пеевски. Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, който обяви, че Пеевски се отказва от евродепутатското място, потвърди, че ще подаде заявление в ЦИК, за да не го обявяват за евродепутат. Ще ходя в Брюксел както и до сега - като председател на ДПС, поясни Карадайъ, който също се отказа от възможността да стане евродепутат. Двадесетина минути преди началото на пленарното заседание Пеевски се появи в кулоарите на парламента и остана лаконичен на въпросите на репортерите. Той влезе в една от стаите, а по-късно се регистрира в пленарна зала.  

 
Печатни издания

 

 

 

Най-четени

 

 

 

 

Виц на деня

2050 гидина.

Карантината си отива...

- Скъпи, най-после ще използваме резервацията за море от 2020 година.

Тя ни е наследство от баба и дядо!

АРХИВ | изберете две дати