Педагози, културни дейци и журналисти с отличия от Община Плевен

Общество
24.05.2015 | 16:39 ч.

Педагози от училища и детски градини, културни дейци и журналисти бяха отличените от Община Плевен за постигнати значими успехи през годината по случай празника 24 май - Деня на славянската писменост и българската култура. Наградите бяха обявени и връчени от кмета проф. д-р Димитър Стойков в празничния ден на церемония в ресторант "Централ".

Тази година отличия получават близо 60 представители от сферите на образованието и културата в община Плевен. От местната управа присъждат и две колективни награди - за  Плевенската филхармония и Северняшкия ансамбъл за народни песни и танци. Отличия получават и две образователни институции - Регионалният инспекторат по образованието и Съюзът на математиците в България - секция Плевен.

Новост тази година са отличията за изявени плевенски ученици, сред които са възпитаници на Математическа гимназия „Гео Милев“ и Гимназията с преподаване на чужди езици. Сред отличените даровити деца на Плевен са Любен Личев, който е част от националния отбор на страната ни по математика и е носител на десетки големи отличия, както и шахматистката Симонета Иванова.

Община Плевен връчи и две награди за успешно социално партньорство - на Регионалния исторически музей и Драматично-куклен театър „Иван Радоев“.

В сферата на медиите отличията тази година са за журналиста на в-к „Посоки“ Ирен Томова и екипа на телевизия „Зетра“ Ирена Николова и Десислав Йолов.