Патрулиращи полицаи заловиха предполагаеми дилъри на марихуана под моста на Вит при Ясен

Крими
06.08.2020 | 10:06 ч.

Патрулиращи полицаи попаднаха на двама предполагаеми дилъри на марихуана под моста на река Вит на пътя Плевен – Ясен и ги задържаха, съобщи Областната дирекция на вътрешните работи.

На 5 август по обяд при извършен обход под моста на  Вит е установен 24-годишен от село Радишево. До лицето е имало завързана полиетиленова чанта със съцветия от суха зелена тревиста маса с мирис на марихуана, с приблизително тегло около 200 грама. При извършената проверка в мъжа е намерен полиетиленов свитък с около 2 грама марихуана. Свитъкът е предаден с протокол за доброволно предаване на полицейските служители, поясняват от Областната дирекция.

В хода на извършената проверка в близост до местопроизшествието се приближил лек автомобил "Шкода Октавия" с чешка регистрация. Водачът, след като вижда полицейските служители, обръща посоката на движение и паркира автомобила на земен път в близост до коритото на река Вит. После шофьорът се връща пеша при полицейските служители. Установена е самоличността му – 25-годишен от Плевен. При извършеното претърсване в паркирания наблизо лек автомобил "Шкода Октавия" са намерени и иззети по надлежния ред електронна везна и метална кутийка, съдържаща полиетиленов плик с 5 семена, жълта метална тръбичка и самозалепващ се полиетиленов плик, съдържащ 5 самозалепващи полиетиленови пликчета. Предстои назначаване на физико- химическа експертиза.

По случая е образувано досъдебно производство. Младежите са задържани за срок до 24 часа. Уведомен е прокурор от РП - Плевен.

Още по темата

Коментирай