Парламентарна сесия на Младежкия воден парламент ще се проведе в Плевен

Общество
07.11.2019 | 16:20 ч.

В периода 8-10 ноември в Плевен ще се проведе Деветата парламентарна сесия на Младежкия воден парламент - национална мрежа на ученически екологични клубове, които съвместно с Министерството на околната среда и водите и четирите басейнови дирекции в страната работят за опазването на водите и водните екосистеми.

„Минералните води – национално богатство“ е мотото на тазгодишната сесия, за която са се регистрирали 17 клуба от страната. По време на заседанията учениците ще направят отчет на дейността си през изминалата година и ще планират дейностите си за следващата. В събота, 9 ноември, са предвидени редица дейности в Природен парк „Персина“ – Белене, и отдел „Природа“ на Регионалния исторически музей (РИМ) в Плевен. Младежите ще се запознаят с растителните и животински видове в „Персина“ и ще вземат участие в заключителна акция за почистване на брега на Дунав на фондация „Океани без отпадъци“. Екип на Регионална лаборатория – Плевен, към Изпълнителната агенция по околна среда ще покаже как се извършва пробонабиране и анализ на водни проби от река Дунав. В отдел „Природа“ на РИМ ще бъде представеното богатството на биологичното разнообразие на Плевенска област. Всеки клуб ще представи минералните води в своя район. В последния ден на Парламентарната сесия ще бъде избрано следващото ръководство на Младежкия воден парламент. Като гости на Парламентарната сесия са поканени учители и ученици от Плевен, Долна Митрополия и Тръстеник, работещи активно в областта на екологичното образование.

Събитието се организира съвместно от Министерството на околната среда и водите и четирите басейнови дирекции в страната, водени от мисията за подпомагане, насърчаване и развитие на екологичното образование и съзнание у младите.

Басейнова дирекция „Дунавски район“, Община Долна Митрополия, Център за извънучилищни дейности и занимания по интереси и екоклуб „Дунав“ – село Байкал, са символични домакини на Парламентарната сесия.

Официалното откриване ще бъде на 8 ноември (петък), 16 часа, хотел „Кайлъка“ – Плевен.

 

 
Печатни издания

 

 

Най-четени

 

 

 

 

Виц на деня

- Къде си, цял ден те търся, не мога да те намеря?!!

- Ееее, шефе, добър работник трудно се намира!!!

 

АРХИВ | изберете две дати